Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ στον Άγιο Παύλο

Η εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε «σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη».

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό ATM τράπεζας στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουνίου ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους «αναρχικοί και αναρχικές».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν σε γνωστό αναρχικό ιστότοπο η εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε «σαν ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση,  ο Γιάννης Μιχαηλίδης διανύει την 33η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται εξαιρετικά επιβαρυμένη.

«Το κράτος εξαντλώντας την εκδικητικότητα του ωθεί τον απεργό πείνας σε ένα αγώνα ζωής ή θανάτου, σε έναν αγώνα ελευθερίας ή υποταγής. Τα παιχνίδια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ και του Δικαστικού Συμβουλίου της Άμφισσας όπου για πολλοστή φορά απέρριψαν το αίτημα του συντρόφου για υφ' όρον αποφυλάκιση αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο "σωφρονισμός" τους απέναντι στους δηλωμένους εχθρούς κράτους και κεφαλαίου είναι η εξόντωση και ο βασανισμός», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2 η ώρα τα ξημερώματα και την αντιλήφθηκε ένας περίοικος, ο οποίος και την έσβησε άμεσα με νερό χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το ΑΤΜ βρισκόταν επί της οδού Χαραλάμπου Μούσκου. Η φωτιά προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

φωτογραφία αρχείου