Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την πυρπόληση βαν του ΟΤΕ στις Συκιές

Η ομάδα «Μειοψηφίες για τη διάχυση της επίθεσης» ανέλαβαν την ευθύνη για την πυρπόληση βαν του ΟΤΕ στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Την ευθύνη για την πυρπόληση βαν του ΟΤΕ στις Συκιές Θεσσαλονίκης ανέλαβε η ομάδα «Μειοψηφίες για τη διάχυση της επίθεσης».

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, τα άτομα αναφέρουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για να «διεκδικήσουν τις μοναδικές στιγμές ελευθερίας, τις λίγες που αξίζει κανείς να ζει σε αυτόν τον κόσμο, εκείνες της καταστροφής».

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

Η εξουσία δεν αποτελεί μια αόριστη και απρόσιτη δύναμη. Ο αριθμός των στόχων στο εσωτερικό των πόλεων είναι τεράστιος. Όντας/ούσες εγκλωβισμένοι/ες δεν περιμένουμε αφορμές για να δράσουμε. Ακόμη κι αν τις ψάξουμε θα τις συναντήσουμε σε κάθε μας βήμα. Στο δρόμο, σε κάθε τετραγωνικό μέτρο τσιμέντου και πίσσας, σε κάθε κοινωνικό κατάλοιπο, σε κάθε αντικείμενο, κάθε άτομο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μέσα σε αυτή την κοινωνία, δε θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι/ες.

Οι αφορμαλιστικοί συσχετισμοί είναι εδώ, ακόμα και εν μέσω lockdown, μετατοπίζοντας έμπρακτα τα όρια του εφικτού, υπενθυμίζοντας σε κάθε εξουσιαστή πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η ανάγκαιότητα της επίθεσης, σε χρόνο που δεν ορίζεται από τις υποτιθέμενες ευνοϊκές συγκυρίες δε σταματά ποτέ. Μελετάμε τον εχθρό, δημιουργούμε χαρακώματα, συμμετέχοντας με τον τρόπο μας στην πολύμορφη αναρχική δράση. Για να διεκδικήσουμε τις μοναδικές στιγμές ελευθερίας, τις λίγες που αξίζει κανείς να ζει σε αυτόν τον κόσμο, εκείνες της καταστροφής. Για αυτό την 1η Απριλίου επιλέξαμε να πυρπολήσουμε ένα βαν ΟΤΕ στις Συκιές.

Δύναμη στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Αλληλεγγύη στην αναρχική Δ. Βαλαβάνη

Λευτεριά στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο

ΥΓ. Για το τέλος αποφασίσαμε να αφιερώσουμε λίγες γραμμές στον Κύριο Σ. Δανιηλίδη, δήμαρχο Συκεών. Μιας και έχει πάρει σβάρνα τα μέσα και αγαπά το γυαλί, κυνηγώντας τη δημοσιότητα όπως ο τέτζερης το καπάκι, θα του πούμε το εξής: Κύριε Δανιηλίδη μας, όταν το ζήτημα γίνει καθαρά προσωπικό θα είστε ο πρώτος που θα το καταλαβεί. Χωρίς καμία εκτίμηση….