Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία σπίτια

Η ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ.

Την ευθύνη για τρεις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει η ομάδα «Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Οργάνωση Αναρχική Δράση» με κείμενό της στην ιστοσελίδα indymedia.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμειο «αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το τριήμερο μπαράζ επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στις οικίες οικογενειών που στελεχώνουν το δεξιό οικοδόμημα της Νέας Δημοκρατίας».

Πρόκειται, όπως τονίζει η ομάδα, για τις εξής επιθέσεις:

· Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μάρτη στην οικία αντισυνταγματάρχη, στην οδό Στρατηγού Δαγκλή στην Τριανδρία.

· Τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Μάρτη σε οικία στην Άνω Πόλη.

· Το βράδυ της Παρασκευής 19 Μάρτη σε οικία στην οδό Περδίκα στην κάτω Τούμπα.

«Και τι δεν κάνατε για να μας θάψετε. Είχαμε δηλώσει όμως ευθέως πως με τις μικρές μας δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στον πυρήνα της κρατικής τρομοκρατίας. Όταν δηλώναμε πως γνωρίζουμε τα σπίτια σας, νομίζατε ότι μπλοφάραμε; Ότι ο επαναστατικός αγώνας είναι ένα σύνολο εικόνων και ψεύτικων εντυπώσεων; Είδατε τελικά που η αβεβαιότητα είναι το πιο δυσβάσταχτο πράγμα. Μετά τα κεντρικά χτυπήματα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στο πολιτικό σύμπλεγμα της αστυνομικής, πολιτικής και δικαστικής εξουσίας που ευθύνεται για το βασανισμό του συντρόφου Δημήτρη όλο αυτό το διάστημα αλλά και καθενός ξεχωριστά από εμάς, σειρά έχει ο καθένας σας που έχει βάλει την υπογραφή του στη συγκρότηση της νεοφιλελεύθερης τσογλαναρίας» προστίθεται στο κείμενο.