Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα στην ανήλικη για τη διαπόμπευση 14χρονης μέσω διαδικτύου

Το δικαστήριο Ανηλίκων έκρινε ένοχη μία 14χρονη για εξύβριση μέσω διαδικτύου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε μία συνομήλική της.

Ανάθεση επιτήρησης από κοινωνικούς λειτουργούς αποφάσισε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την 14χρονη που κατηγορείται για μπούλινγκ σε συνομήλική της, που κινείται στο φάσμα του αυτισμού.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι ανέβαζαν γυμνές φωτογραφίες με τα στοιχεία 14χρονης

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για εξύβριση μέσω διαδικτύου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ η ίδια εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο και δεν παρέστη στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση χρονολογείται στο 2019, όταν η 14χρονη παθούσα γνώρισε την κατηγορούμενη την πρώτη μέρα φοίτησής τους στο Γυμνάσιο.

Η 14χρονη φέρεται να τράβηξε μία φωτογραφία την παθούσα, η οποία έπειτα χρησιμοποιήθηκε σε ψεύτικα προφίλ σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία της 14χρονης. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, στα προφίλ αυτά ανέβαιναν γυμνές φωτογραφίες -άγνωστης προέλευσης- χωρίς να φαίνεται πρόσωπο. Μάλιστα από τα προφίλ στέλνονταν μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε άλλους χρήστες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από την 14χρονη. Η κατηγορούμενη έχει παραδεχθεί την εμπλοκή της στο περιστατικό.