Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η λίστα των ονομάτων των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης αναρτήθηκε από αναρχική ομάδα σε γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση αναρχικής ομάδας να αναρτήσει στο διαδίκτυο 21 ονόματα αστυνομικών και των διευθύνσεών τους στη Θεσσαλονίκη.

Η λίστα των ονομάτων αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου και συνοδεύεται από κείμενο με τίτλο «Δημόσια επικήρυξη έμμισθων μαφιόζων του κράτους και των αφεντικών».

Οι αστυνομικοί τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι κυρίως συνδικαλιστές.

«Από σήμερα προχωρούμε στην δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων που είναι ύποτοι για βασανισμούς και κακοποιήσεις, βιασμούς και συγκαλύψεις περιστατικών έμφυλης βίας, διασπορά φόβου και τρομοκρατίας, συλλήψεις, φυλακίσεις και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα μέσα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που εχθρέυεται τη ζωή, την ελευθερία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια της κοινωνικής βάσης», αναφέρει στο κείμενό της η «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, «η αντεκδίκηση για κάθε αστυνομική αυθαιρεσία είναι υπόθεση όλων μας. Τώρα μπορεί ο καθένας τους ξεχωριστά, να νιώσει πως είναι να φοβάσαι να γυρίσεις μόνος σπίτι. Να μετράς τα βήματα αντάμα με τις ανάσες σου. Τώρα μπορεί ο καθένας τους ξεχωριστά, να έρθει αντιμέτωπος με το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ενός λεπτού σιγή για κάθε θύμα αστυνομικής βίας, πριν ακολουθήσει η έκρηξη των μηχανισμών στα σπίτια των ένστολων δολοφόνων. Στη βία απαντάμε με βία. Το κυνήγι κεφαλών, έχει αρχίσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ανάρτηση του συγκεκριμένου κειμένου και της λίστας των ονομάτων έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ