Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε ποιους δήμους ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων

Ήδη εντολή για κλείσιμο έχουν δώσει οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης- Συκεών, Θέρμης και Καλαμαριάς.

Εντολή στους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς και να κλείσουν τα σχολεία έχουν δώσει οι περισσότεροι δήμοι της Θεσσαλονίκης, λόγω της πρωινής χιονόπωσης.

Ήδη εντολή για κλείσιμο έχουν δώσει οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης- Συκεών, Θέρμης και Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, στη Voria.gr, οι διευθυντές όλων των σχολείων, έχουν ενημερώσει τους γονείς προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους και σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό, τα παιδιά θα παραμείνουν στο σχολείο για φύλαξη.

Μάλιστα, όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης «σε περίπτωση που δεν μπορούν κάποιοι γονείς να τα παραλάβουν, τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά». Το ίδιο επισήμανε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος επισήμανε ότι «οι διευθυντές θα παραμείνουν στα σχολεία, εάν κάποιοι γονείς δεν μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους».

Στον δήμο Θέρμης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο, στα σχολεία που τα παιδιά μεταφέρονται με πούλμαν δόθηκε εντολή να τα επιστρέψουν σπίτια τους. «Φοβόμαστε μην μείνουν τα παιδιά στα σχολεία, για αυτό ζητήσαμε να τα επιστρέψουν», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, «δόθηκε εντολή για κλείσιμο καθώς στον δήμο μας υπάρχουν 107 σχολεία και είναι δύσκολο να καθαριστούν όλα. Θα υπάρχει ολισθηρότητα στις αυλές και αποφασίσαμε να κλείσουν οι σχολικές μονάδες».

Ο δήμος Δέλτα σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρις ότου οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων ενημερώσουν τους γονείς και αποχωρήσουν με ασφάλεια οι μαθητές. Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο».

Σημειώνεται ότι για δεύτερη μέρα δεν λειτουργούσαν σήμερα οι σχολικές μονάδες στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Θερμαϊκού.

Ο δήμος Βόλβης με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι και αύριο λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και της νέας επιδείνωσης της κακοκαιρίας, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του δήμου Δέλτα.

Λόγω της συνεχιζόμενης έντονης νέας χιονόπτωσης και του παγετού τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.