Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναταραχή στο ΕΕΘ – Ανοιχτή η παραίτηση Ζορπίδη

Δυσαρέσκεια σε μέλη της διοικούσας παράταξης για τη συγκρότηση του θεματικών επιτροπών – Τι λέει στη Voria ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Έτοιμος να αποχωρήσει από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που δεν λάβει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της διοικούσας παράταξης του ΕΕΘ δηλώνει ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης.

Η δήλωση πρόθεσης παραίτησης, που προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις του Επιμελητηρίου, έρχεται σε συνέχεια της κριτικής που δέχθηκε για τον τρόπο που συγκροτήθηκαν οι δέκα θεματικές Επιτροπές του ΕΕΘ.

Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και της παράταξης Ζορπίδη «Ισχυρό Επιμελητήριο» εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν ούτε για τις συνθέσεις των επιτροπών ούτε βεβαίως για τα κριτήρια επιλογής των μελών τους. Τα ίδια μέλη έλεγαν ότι οι επιτροπές αποκαλύπτουν συμφωνία του κ. Ζορπίδη με τον Β’ Αντιπρόεδρο και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Νικολόπουλο, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει την έγκριση της παράταξης που ως γνωστόν πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνδιοίκηση με εκείνον που πριν τις εκλογές έλεγε τα χειρότερα για τον πρόεδρο», συμπληρώνουν.

Μόλις ο κ. Ζορπίδης έγινε γνώστης της δυσαρέσκειας έστειλε μήνυμα σε κλειστή διαδικτυακή ομάδα της Διοικητικής Επιτροπής δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να «πάει σπίτι του». «Οι επιτροπές πριν δύο χρόνια έγιναν από εμένα προσωπικά και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Τώρα επειδή καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα θα κάνουμε συνεδρίαση την επόμενη Τρίτη, όπου θα εκλέξουμε την καινούργια διοικητική και τον νέο πρόεδρο και εγώ θα πάω στο σπίτι μου αφού δεν είμαι καλός», ανέφερε στο μήνυμα ο κ. Ζορπίδης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της Επιτροπής. Ήδη, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο γενικός γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο Οικονομικός Επόπτης Κωνσταντίνος Ιακώβου που αμφότεροι θεωρούνται ότι ανήκουν στον κύκλο επιρροής Ζορπίδη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΕΘ, πάντως, δήλωσε στη Voria.gr ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της ομάδας του και θα αποχωρήσει μόνο αν δεν τη λάβει. «Τα προβλήματα δεν έχουν όνομα, δεν τα λένε Ζορπίδης ή Νικολόπουλος, είναι των επαγγελματιών. Αυτά είναι που πρέπει να μας απασχολούν», σημείωσε.

Μένει να φανεί τώρα ποια θα είναι η αντίδραση της τάσης αμφισβήτησης Ζορπίδη που έχει διαμορφωθεί εντός της διοικούσας παράταξης του ΕΕΘ με άτυπο επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο Γιώργο Ηλιάδη.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο κ. Ζορπίδης δεν αποχωρήσει, έχει ενδιαφέρον το πώς θα διαμορφωθούν οι διοικητικοί συσχετισμοί με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές του 2021 στις οποίες ο ίδιος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.