Skip to main content

Έγκλημα στις Σέρρες: «Έκανε τρία βήματα και έπεσε νεκρός - Του είπε ψόφα μπάστ@@@@»

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται ένας 22χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε τον 20χρονο σε πάρκο αργά τη νύχτα στην Άνω Καμήλα Σερρών

Το σοκαριστικό έγκλημα που σημειώθηκε στις 10 Αυγούστου του 2021 στην Άνω Καμήλα Σερρών με θύμα έναν 20χρονο αναβιώνει στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται ένας 22χρονος που φέρεται να μαχαίρωσε τον 20χρονο σε πάρκο αργά τη νύχτα, για λόγους που αποδόθηκαν σε ερωτική αντιζηλία.

Συγκεκριμένα το θύμα είχε συνάψει σχέση με την πρώην κοπέλα του κατηγορούμενου και μετά από καβγά, ο δεύτερος κατηγορείται ότι έβγαλε μαχαίρι και του το κάρφωσε στον θώρακα, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία.

Συγκλονιστικά ήταν και όσα ανήρτησε ο κατηγορούμενος στους λογαριασμούς του στα social media με χαρακτηριστική τη φωτογραφία που κρατάει μαχαίρι και έγραφε «κάθε φορά που σφάζω κάποιον θα ανεβάζω στόρι».

Μέσω της συνηγόρου που του διορίστηκε, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 20 χρόνο. Αναφορικά με το μαχαίρι, είπε πως το είχε συχνά μαζί του και δεν το πήρε με αυτόν τον σκοπό. Πρόσθεσε πως βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και ενήργησε ενστικτωδώς καθώς όπως είπε υπήρχε επίθεση από το θύμα.

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις

Ο πατέρας του θύματος ανέβηκε στο βήμα με τα μετάλλια του παιδιού του και δάκρυα στα μάτια.

«Το παιδί μας μεγάλωσε με αγάπη, δεν έχει δει σκηνές βίας. Η οικογένειά μας ήταν αγαπημένη. Κατάφερε ο κατηγορούμενος να μας τον φέρει σε ένα φέρετρο. Καταλαβαίνω ότι από τα ναρκωτικά είχε μειωμένη αντίληψη αλλά έκανε οικογενειοκτονία. Δολοφόνησε όλη την οικογένεια», είπε φανερά ταραγμένος.

«Όταν με κάλεσαν στην Ασφάλεια, τσιμπιόμουν με αυτό που άκουσα. Δεν ξέρω αν πήγαν μαζί εκεί. Ο γιος μου δεν είχε μαχαίρι, μόνο μετάλλια έφερνε στο σπίτι. Όταν το 2018 πήγε να μπει ο κατηγορούμενος στην παρέα του γιου μου ήμουν κάθετος γιατί ήταν συνεχώς παραβατικός. Ετοιμαζόμασταν για τον γάμο της κόρης μου και κάναμε κηδεία», σημείωσε.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της 17χρονης που διατηρούσε σχέση με το θύμα. Όπως είπε, στο παρελθόν είχε δεσμό με τον κατηγορούμενο, για τον οποίο ισχυρίστηκε πως τη βίασε μετά τον χωρισμό τους και ότι την απειλούσε με φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, ωστόσο δεν το είχε καταγγείλει μέχρι την ημέρα της δολοφονίας. Είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος ήταν παραβατικός, ενώ για το μοιραίο βράδυ τόνισε πως ήταν με το θύμα μέχρι τις 11.

«Μου ήρθε αίτημα φιλίας από τον κατηγορούμενο και είπε ότι θα πάει να τον βρει», κατέθεσε. «Αργότερα τού έστειλα μήνυμα να μην ασχοληθεί μαζί του, γιατί είναι παραβατικός. Με ρώτησε αν με βίασε. Στις 5 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος μου έστειλε μήνυμα που έγραφε 'πες στον δικό σου περαστικά'», είπε η 17χρονη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας μάρτυρας που ήταν παρών στο περιστατικό. Όπως είπε, κατηγορούμενος και θύμα πιάστηκαν στα χέρια και το μαχαίρι του πρώτου έπεσε κάτω.

«Υπήρξαν μερικές γροθιές. Ο κατηγορούμενος άρπαξε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην καρδιά. Το θύμα έκανε τρία βήματα και έπεσε νεκρός. Άκουσα να του λέει 'ψόφα μπαστ@@@@'», ανέφερε στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα με την απολογία του 22χρονου.