Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των «θεματοφυλάκων» για το ντου στο διαγνωστικό κέντρο

Πρόκειται για την υπόθεση τεσσάρων ατόμων που τον περασμένο Νοέμβριο εμπόδισαν τη διενέργεια self test σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα.

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων αυτοαποκαλούμενων μελών της Συνταγματικής Αστυνομίας που στα τέλη Νοεμβρίου μπούκαραν σε διαγωνιστικό κέντρο της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Η δίκη είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο λόγω απουσίας ενός εκ των κατηγορουμένων αναμένεται να διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Φορώντας αυτοσχέδια ενδυμασία και φέροντας καρτελάκι με τίτλο Δελτίο Α120Σ και ισχυριζόμενοι πως με τον εμβολιασμό ή τη μάσκα καταλύεται το Σύνταγμα, οι τέσσερις συλληφθέντες εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για την Covid-19, προκαλώντας αναστάτωση στην επιχείρηση.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών.