Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ένταση για κάρτα εισόδου στο ΑΧΕΠΑ (vid)

Οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και αρχικά δεν επιτράπηκε η είσοδος σε όσους δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αναβρασμός επικρατεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί, σημερα πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.



Οι εργαζόμενοι πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και αρχικά δεν επιτράπηκε η είσοδος σε όσους δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Στη συνέχεια τους επιτράπηκε να μπουν στο νοσοκομείο, όχι όμως και να εργαστούν. Ένταση επικράτησε όταν η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε τους εμβολιασμένους υγειονομικούς να πάρουν κάρτα εισόδου, μέτρο που τελικά δεν εφαρμόστηκε εξαιτίας των αντιδράσεων. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας εργαζόμενος δεν έχει λάβει τη διοικητική πράξη αναστολής, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

«Υπήρξε μία αναμπουμπούλα γιατί κανένας δεν ήξερε αν έπρεπε να μπούμε ή όχι. Υπάρχει γενικώς ένα μπάχαλο στο τι θα γίνει σήμερα κι αυτό καθρεφτίζει και την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε σήμερα ή θα μπούμε σε αναστολή, αν θα γίνει άρση ή θα δοθεί περαιτέρω παράταση», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος και πως θα συμπαρασταθεί και στον τελευταίο εργαζόμενο. Ο κ. Κοροξενός ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και τόνισε πως αρκετοί υπό την απειλή της αναστολής πιέστηκαν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βιάστηκαν. Πρόσθεσε δε ότι είναι παράνομο το μέτρο της κάρτας εισόδου.



«Σήμερα βλέπετε μια απαράδεκτη κατάσταση, να έρχονται συνάδελφοι που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και να μην του αφήνουν να μπουν μέσα γιατί είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε από την πλευρά της το μέλος του δσ του σωματείου εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή, η οποία πάντως ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας και της απομάκρυνσης εργαζομένων.


Η ίδια έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν κατάφερε να πείσει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και υπάρχει δυσπιστία. «Δεν αντιδρούν γιατί πρέπει να αντιδράσουν. Είναι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν νοσήσει οι περισσότεροι ή μπορεί να έχουν αυτοάνοσα. Εμείς το λέμε για ακόμη μια φορά, κανένας δεν περισσεύει», σημείωσε. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 80 - 100 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει κενά.