Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναχρονιστική παιδαγωγική μέθοδος από καθηγήτρια

Η υποδιευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Συκεών έσυρε χθες σε δημόσια διαπόμπευση μαθήτρια της Γ΄ τάξης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ένορκη διοικητική εξέταση και εξετάζεται τ
Εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση έχει δώσει ο προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Νταούλας, εις βάρος της υποδιευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Συκεών Θεσσαλονίκης, η οποία χθες προέβη σε μία άκρως αντιπαιδαγωγική πράξη.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καθηγήτρια είχε προ ημερών αποβάλλει μαθήτρια της τρίτης τάξης του σχολείου για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ χθες τη διαπόμπευε από τάξη σε τάξη βάζοντάς την να εξηγήσει στους συμμαθητές της τους λόγους που αποβλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της μαθήτριας ήταν η πρώτη που κατήγγειλε την ενέργεια της καθηγήτριας.

«Είναι πραγματικά εξαιρετικά λυπηρό να καταγράφονται τέτοιου είδους πρακτικές και ΄΄μέθοδοι διδασκαλίας΄΄ σε ένα δημόσιο σχολείο, έστω και από μία μόνο καθηγήτρια, η συμπεριφορά της οποίας φυσικά και δεν προάγει τη σωστή αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Συκεών, καταδικάζοντας την εν λόγω ενέργεια.