Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνδρας έκανε βόλτα με κουκουβάγια στον Λευκό Πύργο- Αντιδράσεις από φιλόζωους

Το πτηνό «Τυτώ» βρισκόταν στα χέρια ενός άνδρα στον Λευκό Πύργο - Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει μερίδα αντιδράσεων.

Φωτογραφία με κουκουβάγια του είδους «Τυτώ» από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τη χθεσινή μέρα.

Τη φωτογραφία με το πτηνό, που έφεραν στη δημοσιότητα φιλοζωικές οργανώσεις, ήταν στα χέρια ενός άνδρα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μέρος χρηστών στα social media αλλά και από φιλόζωους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Στέλιου Γερονυμάκη, μέλος φιλοζωϊκής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο ήταν ένα ζευγάρι που είχε δύο «Τύτω» στα χέρια του και όχι μόνο ο ένας άνδρας που το χέρι του διακρίνεται στη φωτογραφία. Για το περιστατικό, σημειώνει ο ίδιος, θα είναι ενήμερο το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

Σημειώνεται ότι το «Τυτώ» δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων. Έχει ευρύτατη εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα τη συναντάς σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες και παλαιά κτήρια, στάβλους, αχυρώνες και ερείπια.