Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από σκαλωσιά-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κάτω από άγνωστες συνθήκες ο άτυχος άνδρας βρέθηκε ξαφνικά στο κενό από σκαλωσιά επί της οδού Ολύμπου 118 περίπου στις 09.45.

Ένας άνδρας έπεσε από σκαλωσία σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από άγνωστες συνθήκες ο άνδρας βρέθηκε στο κενό από σκαλωσιά επί της οδού Ολύμπου 118 περίπου στις 09.45.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Καταγγελία για ελλιπή μέτρα

Ελλιπή μέτρα ασφαλείας καταγγέλει με αφορμή το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο άτυχος οικοδόμος «έπεσε από σκαλωσιά ύψους 5 μέτρων και νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ».

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την εταιρεία ΣΕΙΡΙΟΣ (οικοδομικές σκαλωσιές), καθώς λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς δεν τηρούσε τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, όπως είναι η ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πέσει ο συνάδελφος μας στο κενό. Δυστυχώς, η λίστα καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή είναι γραφτό της μοίρας, ούτε είναι η κακιά η ώρα. Πολλές φορές συνάδελφοι κάτω από την πίεση της παρατεταμένης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται καθημερινά να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους. Συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά και η πίεση της δουλειάς κάθε μέρα για να βγει το μεροκάματο, αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική και σωματική υγεία των εργατών. Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε για ανθρώπινα λάθη ή προσωπικές ευθύνες», επισημαίνει τοπ Συνδικάτο.