Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ, ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ... ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ

Ξεκίνησαν οι προσφορές, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων - Πού κυμαίνονται και ποια η εικόνα στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει εξαιτίας της καταναλωτικής άπνοιας που αποτελεί απόρροια της γενικότερης ακρίβειας και της ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι, δεν είναι λίγα τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης που, από χθες, επέλεξαν να προχωρήσουν σε προσφορές ενόψει των θερινών εκπτώσεων που κάνουν πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου και θα ρίξουν αυλαία στις 31 Αυγούστου.

Μηνύματα του τύπου «προσφορές έως 50% σε επιλεγμένα είδη» ή «προσφορές 20% σε φορέματα», ή απλά … «προσφορές» φιγουράρουν σε προθήκες πολλών καταστημάτων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Πάντως οι έμποροι, που επιλέγουν την τακτική των προσφορών, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, φαίνεται να κρατούν μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα τους καθώς εκτιμούν πως ο κόσμος θα επιλέξει να κρατήσει τα χρήματα του για να τα δαπανήσει σε άλλες υποχρεώσεις ή απλά θα προβεί σε αγορές απολύτως απαραίτητες και άκρως οικονομικές. «Η διαμορφωθείσα κατάσταση με τις αυξημένες τιμές στο σύνολο των ειδών που καταναλώνουμε και προπάντων στην ενέργεια, δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως θα υπάρξει κινητικότητα στην αγορά. Οι Θεσσαλονικείς δεν κοιτούν τις βιτρίνες, απλά τις προσπερνούν καθώς οι υποχρεώσεις δεν τους το επιτρέπουν» λέει έμπορος αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο την άκρως ανησυχητική εικόνα της αγοράς της Θεσσαλονίκης για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Χθες πρώτη ημέρα προσφορών η κίνηση στην πλέον δημοφιλή οδό Τσιμισκή ήταν άκρως υποτονική ενώ οι σακούλες που οι καταναλωτές κρατούσαν ανά χείρας ήταν ελάχιστες.

Την ίδια ώρα το διαδίκτυο έχει…πλημμυρίσει από μηνύματα on line καταστημάτων που πραγματοποιούν προσφορές και προσπαθούν να δελεάσουν τους καταναλωτές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φαίνεται να λυγίζουν ακόμη και στις… πιο οικονομικές τιμές. Ήδη από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα διαδικτυακά καταστήματα κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων δεν σταμάτησαν να κατακλύζουν με μηνύματα για την έναρξη των προσφορών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσφορές στα ενδύματα κυμαίνονται από 20% έως και 70%, στα υποδήματα δεν ξεπερνούν το 30% ενώ στα καλλυντικά, ανάλογα με την εταιρεία, φτάνουν και στο 50%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ