Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥΣ PHILOXENIA ΚΑΙ HOTELIA

540 εκθέτες, συμμετοχές από 21 χώρες στις φετινές Philoxenia και Hotelia - Τιμώμενη χώρα η Πολωνία - Επίσημη πρώτη για το Νεπάλ

Στη Θεσσαλονίκη θα χτυπά από αύριο μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η καρδιά του τουρισμού καθώς οι δυο δημοφιλείς εκθέσεις, η Philoxenia και η Hotelia, ανοίγουν τις πύλες τους στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Οι δύο εκθέσεις θα συγκεντρώσουν περισσότερους από 540 εκθέτες και συμμετοχές από 21 χώρες, ενώ φέτος τιμώμενη χώρα θα είναι η Πολωνία, τιμώμενη περιφέρεια η Θεσσαλία και τιμώμενος δήμος αυτός της Τρίπολης.

Όσον αφορά την τιμώμενη χώρα η επιλογή έχει επετειακό χαρακτήρα, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης o πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας «αφού το 2019 Πολωνία και Ελλάδα γιορτάζουν την 100η επέτειο από την εδραίωση των διπλωματικών τους σχέσεων».

Στη συμμετοχή της Πολωνίας στη Philoxenia, αναφέρθηκε ο επιτετραμμένος της Πολωνικής Πρεσβείας, Τόμας Βιζνιέφσκι υπογραμμίζοντας πως οι Πολωνοί αγαπούν τη χώρα μας καθώς περί το 1 εκατ. την επισκέπτεται. Τόνισε, δε, πως η συμμετοχή της χώρας του στην φετινή τουριστική διοργάνωση δεν αποκλείεται να αυξήσεις τις ροές και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Οι δύο εκθέσεις θα υποδεχθούν συνολικά 142 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες και πολυπληθείς ομάδες επισκεπτών από το εξωτερικό. Ήδη έχουν προγραμματισθεί 4.300 επιχειρηματικά ραντεβού.

Επίσημη πρώτη για Νεπάλ

Πρωτοεμφανιζόμενο είναι φέτος το Νεπάλ όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης. Ο κ. Ποζρικίδης επισήμανε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που δείχνουν σε Philoxenia  και Hotelia  oι «σταθεροί» πελάτες της αφού το 70% είναι επαναλαμβανόμενες.

Στο Β2Β Πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Επισκεπτών/Αγοραστών μετέχουν και προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες, 100 τον αριθμό. Πρόκειται για 100 κορυφαίους tour operators από 37 χώρες, με το 1/3 να είναι από την αγορά MICE και τα 2/3 tour operators  και travel agents. Οι ομαδικές επισκέψεις από το εξωτερικό αφορούν 160 άτομα από Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.Παράλληλες εκδηλώσεις Philoxenia

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το Συνέδριο της, που φέτος θα διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο, προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται το Ελληνοσερβικό φόρουμ, το Ελληνοπολωνικό φόρουμ, τα Sales Seminar και οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης στο Digital Stage του περιπτέρου 13, οι Start-ups παρουσιάσεις στον ίδιο χώρο και η Έκθεση Φωτογραφίας – #My_Greece: Villages.

Παράλληλες εκδηλώσεις της Hotelia

Στην ενότητα All About Gastronomy θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις: α) Nutritious reservation: κάντε την κράτησή σας σε ένα θρεπτικό ταξίδι στους ελληνικούς θησαυρούς, β) Nutritious Reservations’ bar: Επιλεγμένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, δυναμικοί παραγωγοί, μοναδικές δημιουργίες από ομάδα chef, προγραμματισμένα γεύματα και λεπτομερής παρουσίαση των προϊόντων, συνθέτουν αυτό το θρεπτικό ταξίδι και γ) Nutritious Reservations’ Speeches: Υγεία, διατροφή, αειφορία, «πράσινες πρακτικές», περιβαλλοντικό αποτύπωμα, «πράσινες» πιστοποιήσεις & νομοθεσία, αλλά και wellness ιδέες που μπορούν και θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην τουριστική φιλοξενία της νέας εποχής.

Η ενότητα “All About Café” είναι ειδικά αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ. Φέτος αποτελείται από τις παρακάτω εξειδικευμένες υποενότητες: α) All About Café – The Workshops, β) All About Café – The Cup Tasting Spot & γ) All About Café – Latte Art ThrowDown competition.

Μία ακόμα δράση της Hotelia είναι η «A unique VR accommodation experience-Η τεχνολογία μέσα από την αρχιτεκτονική και το design».

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος  Καράογλου, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας και Θράκης Βύρωνας Θεολόγης και ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ