Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανοικτό για το κοινό παραμένει το αντιτορπιλικό «Βέλος»

Ακόμη και στις πρώτες ημέρες του 2020, μήνες μετά την έλευσή του εξακολουθεί να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον με νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Ως πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο για το Πολεμικό Ναυτικό χαρακτήρισε το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το αντιτορπολικό (Α/Τ) "Βέλος" το κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης ο αντιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, κυβερνήτης του ιστορικού πλοίου, όπου και του θωρηκτού "Αβέρωφ".

Ακόμη και στις πρώτες ημέρες του 2020, μήνες μετά την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, το" ΒΕΛΟΣ- Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (Μ.Α.Α)" εξακολουθεί να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον, με τα ρεκόρ επισκεψιμότητας να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο και, όπως αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ.Χαραλαμόπουλος,  το ιστορικό αντιτορπιλικό (Α/Τ) θα συνεχίσει να παραμένει για το άμεσα χρονικό διάστημα και μέχρι νεωτέρας στη Θεσσαλονίκη.

"Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συγκινητικό το πώς συνεχίζει να έρχεται ο κόσμος, έχουμε πλέον φτάσει στους 107.000 επισκέπτες, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου είχαμε επισκέψεις από 1800 άτομα στο ΒΕΛΟΣ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χαραλαμπόπουλος και πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον για το ιστορικό πλοίο "είναι αμείωτο και η αγάπη του κοινού συνεχίζει να είναι μεγάλη, η αγκαλιά των Θεσσαλονικέων ανοιχτή και ζεστή".

Ο κυβερνήτης του Α/Τ ΒΕΛΟΣ Μ.Α.Α τόνισε πως το αποτέλεσμα ξεπερνά ακόμη και τις δικές του προσδοκίες: "συνεχίζουμε ώστε και εμείς να ανταποκριθούμε σε αυτή την αγάπη και το κάλεσμα του κόσμου, μόνο ελπιδοφόρα είναι αυτά τα σημάδια για όλους μας", τόνισε ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού με τη μακρά ιστορική πορεία.

Στόχος ο επόμενος σταθμός να είναι το λιμάνι και η πόλη της Καβάλας

"Ο επόμενος στόχος είναι να προχωρήσουμε μετά τη Θεσσαλονίκη προς την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία" αποκάλυψε ο κ.Χαραλαμπόπουλος, που εξήγησε πως μέχρι "τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (σ.σ πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου) θα έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει και εάν το Α/Τ ΒΕΛΟΣ Μ.Α.Α, εξερχόμενο της Θεσσαλονίκης, θα μεταβεί στη συνέχεια στην πόλη και το λιμάνι της Καβάλας. Μια μετακίνηση που θα δώσει τη δυνατότητα και σε περισσότερους επισκέπτες να βρεθούν πάνω στο ιστορικό αντιτορπιλικό" όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

Πλήρες ωράριο για τους ενδιαφερόμενους

Ο κ.Χαραλαμπόπουλος τόνισε δε πως οι ώρες επίσκεψης παραμένουν από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μια το μεσημέρι το πρωί αλλά και από τις 15:30 μέχρι και τις 17:30 με εξαίρεση τη Δευτέρα όταν και το "ΒΕΛΟΣ" παραμένει κλειστό, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν το Σαββατοκύριακο στο ιστορικό πλοίο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 13:00 και από τις 15:30 ώς τις 17:30, ώρες στις οποίες "ο κόσμος μπορεί να έρχεται όποτε το επιθυμεί". Ερωτηθείς δε για το μομέντουμ των επισκέψεων το τελευταία διάστημα και μετά την εορταστική περίοδο ο κυβερνήτης του Μ.Α.Α απάντησε πως το ενδιαφέρον προκάλεσε έκπληξη, ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για επισκέψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσε δε τα ενδιαφερόμενα σχολεία να ζητήσουν και τώρα μια επίσκεψη, να επικοινωνήσουν και να την οργανώσουν ακόμη και για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.