Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή για το ύστατο αντίο στον σπουδαίο Αλέξανδρο Νικολαΐδη (φωτο+vid)

Κόσμος συρρέει στην εκκλησία για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που αντιμετώπιζε με γενναιότητα και μεγαλείο ψυχής τη μάχη που έδινε

Σε χαιρετισμό στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τέθηκε η σορός του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη ο οποίος έχασε τη μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του χρόνια.

Το φέρετρο, που είναι σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε στην εκκλησία μέσα σε ανείπωτη οδύνη από τον πρόωρο θάνατο του Αλέξανδρου.

Το κλίμα βαρύ, με τον κόσμο να συρρέει στην εκκλησία για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που αντιμετώπιζε με γενναιότητα και μεγαλείο ψυχής τη μάχη που έδινε τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγγενείς, φίλοι, γείτονες, σύντροφοι, συναθλητές, άνθρωποι που γνώριζαν τον Αλέξανδρο αλλά και όσοι απλά τον έβλεπαν να αγωνίζεται και να κατακτά μετάλλια καταφτάνουν στον Ιερό Ναό για να τον δουν για μια τελευταία φορά, για να του πουν πόσο περήφανους τους έκανε και να τον αποχαιρετήσουν.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών συρρέουν αυτή την ώρα στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη για να αποχαιρετήσουν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Η συγκίνηση και ο πόνος τους έκδηλοι, με δάκρυα στα μάτια και με λουλούδια στα χέρια μπαίνουν στην εκκλησία για να πουν το ύστατο χαίρε στον δικό τους Αλέξανδρο.

Συγκινημένοι τον αποχαιρετούν και συναθλητές τους όπως η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου αλλά και ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έχει τη θέση γενικού γραμματέα αθλητισμού. Ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, συγκινημένος και ο ίδιος, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Αλέξανδρο και τις μεγάλες τους χαρές στις κατακτήσεις των μεταλλίων.

Στο σημείο υπάρχει άγημα της Πυροσβεστικής που θα αποδώσει τιμές.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπρόσωποι από τον χώρο, της πολιτικής και του αθλητισμού. Ακόμη, συγκλονισμένος ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών δήλωσε συντετριμμένος, λέγοντας ότι ήξερε τον Αλέξανδρο από μικρό παιδί αλλά και την οικογένειά του. Επισήμανε ότι η ΠΕΔΚΜ αποδέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.

Στην κηδεία βρίσκεται και αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Νίκο Ζεϊμπέκη.

Στις 16:00 θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια ο ενταφιασμός του Ολυμπιονίκη στα κοιμητήρια του Φιλύρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Τη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τιμούν τα στελέχη του κόμματος.

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου δίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κορυφαία στελέχη, βουλευτές καθώς και μέλη του κόμματος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: