Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία αντιπολίτευσης για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Την αγωνία τους για την πορεία της πανδημίας στην πόλη και τον αριθμό των κρουσμάτων εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Την αγωνία τους για την πορεία των κρουσμάτων στην πόλη εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, χαιρετώντας την έναρξη των δια ζώσης συνεδριάσεων.

Διαβάστε: Καμπανάκι Ζέρβα για την αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών - «Να είμαστε προσεκτικοί»

Ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» εξέφρασε την αγωνία του για την πανδημία σημειώνοντας πως τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη φτάνουν της Αθήνας. Εξέφρασε μάλιστα φόβους μήπως η πόλη κλείσει εκ νέου.

«Δεν μου φαίνεται ότι πάμε και τόσο καλά. Φτάσαμε να έχουμε ισχυρότατο ποσοστό στην πόλη μας. Δεν προλάβαμε. Δεν ρίχνω ευθύνη σε σας αλλά που είναι ο δήμος; Εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς κρίνεστε πρωτίστως, εσείς πρέπει να προχωρήσετε σε παρεμβάσεις και προτάσεις», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής Γιώργος Ορφανός.

Να μεταδοθεί το μήνυμα προστασίας και της ανάγκης του εμβολίου ζήτησε εκ μέρους της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας. «Έγινε ένα πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη ελευθερία και λειτουργικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σέβομαι τον φόβο και τη διστακτικότητα κάποιου να συμμετάσχει, ωστόσο σε μία περίοδο που όλοι μας θέλουμε να μεταδώσουμε μήνυμα προστασίας, θα ήθελα να ρωτήσω για τους λόγους για τους οποίους ένα δημόσιο πρόσωπο δεν συμμετέχει ζωντανά εδώ, ενώ γιατροί τονίζουν την ανάγκη του εμβολίου και μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

«Χαιρόμαστε που ξαναβρισκόμαστε. Δεν πιστέψαμε ότι ήταν αναγκαίο να μη βρισκόμαστε. Κάναμε πολλά αιτήματα να ξαναζωντανέψουν συνεδριάσεις και καταλογίσαμε άρνηση της διοίκησης κι έτσι ήταν. Μέσα στην πανδημία κυβέρνηση πέρασε τους χειρότερους νόμους», ανέφερε από την πλευρά του από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο Κώστας Ξενόπουλος από την «Πόλη Ανάποδα» επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων της πόλης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο θέμα των σχολείων στάθηκε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου καταγγέλοντας τη διοίκηση του δήμου για μηδενική απορρόφηση πόρων στην ανακατασκευή σχολικών αυλών, εύρεση οικοπέδων για σχολική στέγη και πυροπροστασία. Επισήμανε την ταύτιση της πολιτικής της διοίκησης του δήμου με της κυβέρνησης για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων τη φετινή χρονιά, εν μέσω πανδημίας.