Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τις αυξημένες εισαγωγές Covid τον Δεκαπενταύγουστο

Μέσα σε ένα 24ωρο που το Ιπποκράτειο νοσοκομείο εφημέρευε σημειώθηκαν 35 εισαγωγές από άτομα που χρειάζονταν νοσηλεία με συμπτώματα κορωνοϊού

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αυξημένος αριθμός εισαγωγών στις κλίνες covid ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μέσα σε ένα 24ωρο που το νοσοκομείο εφημέρευε σημειώθηκαν 35 εισαγωγές από άτομα που χρειάζονταν νοσηλεία με συμπτώματα κορωνοϊού. Στην προηγούμενη εφημερία οι εισαγωγές covid ήταν 22, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης.

Πλέον, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εξετάζουν την προοπτική να ανοίξουν νέες κλίνες covid στο νοσοκομείο, όσο ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξάνεται. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 9-15 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 1.867 κρούσματα.

Η αύξηση των εισαγωγών έρχεται σε συνάρτηση με την αύξηση των κρουσμάτων με συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς όπως σημείωσε και ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης στον ΣΚΑΪ, «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα».