Skip to main content

Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Άνοιξαν τον χορό των κινητοποιήσεων οι ένστολοι-«Θέλουμε μισθούς του '12»

Οι ένστολοι έχουν μια σειρά από οικονομικά αιτήματα όπως επιστροφή του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012 καθώς και πληρωμή των υπερωριών

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ένστολοι των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανοίγοντας τον χορό των -πολλών- κινητοποιήσεων για την εφετινή ΔΕΘ.

Οι ένστολοι έχουν μια σειρά από οικονομικά αιτήματα όπως επιστροφή του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012 καθώς και πληρωμή των υπερωριών και εφαρμογή της αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Γιώργος Γερακαράκος, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι ένστολοι αναμένουν να ικανοποιηθουν τα αιτήματα τους «και τους προειδοποιούμε ότι αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις θα δουν πράγματα από την Αστυνομία που δεν έχουν ξαναδεί. Τα ψέματα τελείωσαν».



«Χορτάσαμε από υποσχέσεις και επικοινωνιακές δεσμεύσεις για οικονομική ενίσχυση, που ξεχνιούνται μέσα σε λίγες ώρες από αυτούς που τις εκφράζουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν, την τελευταία δεκαετία, σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό είτε εθνικό, οι Αστυνομικοί «βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, επιφορτισμένοι με πολυειδή αντικείμενα πέραν της αποστολής και του ρόλου μας». «Η κρατούσα αναχρονιστική αντίληψη ότι "η Αστυνομία είναι για τα πάντα και ο Αστυνομικός πρέπει να είναι παντού", μας έχει εγκλωβίσει σε ένα υπηρεσιακό κυκεώνα, που σε καμία περίπτωση δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία του ήδη καταπονημένου προσωπικού», επισημαίνουν. Προσθέτουν, δε, πως αντί για ανταμοιβή, «αυτό που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι οι αμέτρητες και σταδιακές περικοπές στους μισθούς μας, ακόμα και σήμερα που οι τιμές σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης κι ενέργειας εκτοξεύονται καθημερινά, προκαλώντας σοβαρό θέμα επιβίωσης σε αμέτρητες οικογένειες».

Εκπρόσωποι των Πυροσβεστών επισήμαναν ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή και το φιλότιμό τους ζητώντας να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα.

Λίγο πριν τις 21:00 στο ΥΜΑΘ έφτασε η πορεία των ενστολων ενώ επιτροπή τους έχει εισέλθει για να παραδώσει τα αιτήματά τους. Όπως ενημέρωσαν αμέσως μετά που παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα και τόνισαν ότι είναι «η τελευταία φορά που παραδίδουμε το ψήφισμα στον διευθυντή του υπουργού» ενώ τόνισαν ότι αν δεν εκπληρωθουν οι υποσχέσεις «θα δουν πράγματα από  τα σώματα ασφαλείας που δεν τα έχουν ξαναγίνει».

Έξω από το Διοικητηριο παραμένουν εκατοντάδες ένστολοι που φωνάζουν σύνθηματα όπως «βρείτε να δείτε που μας οδηγείτε», σφυρίζουν και ανάβουν καπνογόνα.

Να σημειωθεί επίσης ότι από τον Λευκό Πύργο πέρασε για λίγο απευθύνοντας έτσι χαιρετισμό ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.