Skip to main content

Μηνυτήρια αναφορά από ανθοπώλες για το παρεμπόριο λουλουδιών στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε, οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνο τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσαν, μέσω του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι ανθοπώλες της πόλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου λουλουδιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κατά τις ημέρες ορκωμοσιών φοιτητών του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε, οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνο τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες, πουλώντας έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία.

«Δεν έχουν άδειες να εξασκούν το επάγγελμα, ούτε εκδίδουν παραστατικά, ενώ και τα άνθη είναι κακής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης» τονίζεται στο κείμενο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, ενώ γίνεται λόγος για τζίρους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που χάνονται από τα νόμιμα ανθοπωλεία.

Όπως υπογραμμίζουν οι ανθοπώλες, το παρεμπόριο έχει αναπτυχθεί καθώς, όταν πλησιάζει η Αστυνομία, οι πλανόδιοι κρύβονται πίσω από τα κάγκελα του Πανεπιστημίου, γνωρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν, αλλά ακόμη κι όταν γίνονται συλλήψεις, απλώς επιβάλλεται ένα πρόστιμο.

Εκτός από το ΑΠΘ, το πρόβλημα εντοπίζεται και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Ε.Ε.Θ. μεταξύ εκπροσώπων του και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. (Περισσότερα εδώ)