Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα αρχαία της Βενιζέλου (vid)

Διαμαρτυρία υπό μουσικές μελωδίες γύρω από τον σταθμό Βενιζέλου ενάντια στην απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης ως μία συμβολική κίνηση προστασίας των αρχαιοτήτων από την εν εξελίξει απόσπασή τους σχημάτισαν απόψε εκατοντάδες πολίτες.

Ξεκινώντας πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση, μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και πολίτες που αντιδρούν στη λύση για τα αρχαία της Βενιζέλου, μετέβησαν στον σταθμό κρατώντας κορδέλες και αποστάσεις, παίρνοντας θέση γύρω από το σκάμμα του έργου.



Στο σημείο τούς περίμεναν μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και μουσικοί του νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ερμήνευσαν το τραγούδι «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης» του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου. Οι διαδηλωτές κρατούσαν τον παλμό χτυπώντας παλαμάκια.



Να σημειωθεί πως το οδικό τμήμα της Εγνατίας στο σημείο της Βενιζέλου αποκλείστηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ με τη λήξη της δόθηκε ξανά η κυκλοφορία.