Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανθρωπιστική βοήθεια 6,5 τόνους παρέδωσε ο δήμος Θέρμης για την Ουκρανία

Πολίτες και επιχειρήσεις του δήμου Θέρμης ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών καθώς και επιχειρήσεων στην πρόσκληση του δήμου Θέρμης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας.

Χθες Τετάρτη 23 Μαρτίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης παρέδωσε ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας περίπου 6,5 τόνων, στους εκπροσώπους της ουκρανικής πρεσβείας, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.
 
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των υπολοίπων κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης.
 
Παράλληλα, ο δήμος, μέσω των ίδιων δομών, παρέχει κάθε υποστήριξη προς τους κατοίκους του Μονοπήγαδου οι οποίοι φιλοξενούν στα σπίτια τους δεκάδες ουκρανούς πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώθηκαν, χάρη στις προσφορές πολιτών και επιχειρήσεων, τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια, τα οποία παραδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την προσέλευση των προσφύγων. «Συγχρόνως, ο δήμος Θέρμης μερίμνησε για την ενίσχυση του δικτύου ίντερνετ προκειμένου οι πρόσφυγες να επικοινωνούν με τους δικούς τους στην Ουκρανία, αλλά και για να μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση τα προσφυγόπουλα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης.
 
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος, υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Φανή Χατζηδημητρίου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες του Δήμου Θέρμης οι οποίοι για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.