Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδήμαρχος είδε σε απευθείας μετάδοση τη διάρρηξη του σπιτιού του (φωτο)

Σοκαρισμένος ο αντιδήμαρχος του Δ. Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής είδε live τις κινήσεις διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Θύμα διάρρηξης έπεσε χθες βράδυ ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος έβλεπε τους δράστες μέσα στο σπίτι του από την κάμερα του κινητού του. 

Λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Αβαρλής ενώ βρισκόταν με την σύζυγο του στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής, ενημερώθηκε από την εταιρεία σεκιούριτι, ότι υπάρχει ειδοποίηση για εισβολή ατόμων μέσα στο σπίτι του που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα ο αντιδήμαρχος μπήκε μέσα στην εφαρμογή του κινητού του τηλεφώνου και παρακολουθούσε live τις κινήσεις των τριών δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι του.

«Εκείνη την ώρα νιώθεις βιασμό του οικογενειακού σου χώρου», ανέφερε επανειλημμένως στη Voria.gr ο κ. Αβαρλής, δηλώνοντας σοκαρισμένος από τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν μέσα στην οικία του.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Αβαρλής οι δράστες ήταν συνολικά τέσσερις με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ο ένας κρατούσε τσίλιες ενώ οι τρεις μπήκαν μέσα στο σπίτι από ένα δωμάτιο, σπάζοντας με λοστό το παντζούρι. Από εκεί κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα, όπου άδειασαν τα πάντα - συρτάρια και ντουλάπα - προκειμένου να εντοπίσουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

«Αν και είχα τη δυνατότητα μέσα από μεγάφωνα που υπάρχουν στο σπίτι, να τους μιλήσω, ήμουν τόσο σοκαρισμένος που δεν μπορούσα να το κάνω», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Συνολικά επτά λεπτά έμειναν οι δράστες μέσα στο σπίτι του αντιδημάρχου, απ΄ όπου κατάφεραν να αφαιρέσουν ρολόγια και διάφορα κουτιά χωρίς όμως να έχουν κάποιο αντικείμενο αξίας. Οι δράστες αποχώρησαν από την οικία έχοντας τη λεία τους μέσα σε σεντόνια, όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Voria.gr.

Για το περιστατικό άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία κατέφθασε στην οικία μέσα σε λίγα λεπτά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. Το βίντεο στο οποίο καταγράφηκαν όλες οι κινήσεις των δραστών έχει παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Σημειώνεται ότι 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του κ. Αβαρλή βρίσκεται η οικία της Αμερικανίδας πρόξενου.