Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις εμπόρων - Όχι άλλο click away με σταθερά κρούσματα

Η μέθοδος του «ακορντεόν» με το άνοιγμα και το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων έχει ανθρώπινα θύματα σύμφωνα με την ΟΕΕΘ.

Πολλά είναι τα παράπονα των επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού, αναφορικά με το εάν πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away παρά το ότι υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα.

«Την κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται οι ειδικοί επιστήμονες-λοιμωξιολόγοι, πολλοί από τους οποίους εισηγούνται ακόμα και αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, παρά τα δεδομένα που υπάρχουν», επισημαίνει η ΟΕΕΘ, που λέει χαρακτηριστικά ότι «τονίζουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη της κατάστασης, αν και έκλεισε ήδη ένας χρόνος, γεμάτος με… κρίσιμες εβδομάδες».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βάλει τέλος στον υγειονομικό παρεμβατισμό. Η μέθοδος του «ακορντεόν» με το άνοιγμα και το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων έχει ανθρώπινα θύματα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους έμπορους, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο δίνουν μαζί με τις οικογένειες τους, μάχη επιβίωσης και όχι διαβίωσης. μΣταματήστε να δοκιμάζετε τις αντοχές χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων και δώστε τους επιτέλους τη δυνατότητα να δουλέψουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους, πριν να είναι πολύ αργά. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους της αγοράς να ζήσουν αν θέλουμε μια βιώσιμη οικονομία και όχι μια οικονομία στην εντατική», καταλήγει η Ομοσπονδία.