Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τις προσαγωγές μουσικών για «επαιτεία»

Προσαγωγή νεαρής μουσικού στο ΑΤ Λευκού Πύργου το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους, για το πταίσμα της «επαιτείας».

Θύελλα αντιδράσεων από τον καλλιτεχνικό κόσμο έχει ξεσπάσει μετά την είδηση της προσαγωγής μίας νεαρής μουσικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για «επαιτεία».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η προσαγωγή της νεαρής στο ΑΤ Λευκού Πύργου, έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Αριστοτέλους, για το πταίσμα της «επαιτείας», ύστερα από μήνυση, όπως είπε ο δικηγόρος του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας(ΣΜΒΕ), Κώστας Κοσμάτος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά με προσαγωγές μουσικών για επαιτεία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ήδη οι δικηγόροι του Συλλόγου κ.κ Κώστας Κοσμάτος και Χρήστος Λαμπάκης κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα υπόμνημα στην εισαγγελία πρωτοδικών στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την απαλοιφή της διάταξης που χαρακτηρίζει σαν "επαίτες" τους "Μουσικούς του δρόμου".

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΒΕ και εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Πέτρο Καράλη, προχώρησε στην υλοποίηση αυτής της δράσης-παρέμβασης, με σκοπό να σταματήσουν οι παρενοχλήσεις αλλά και προσαγωγές μουσικών για επαιτεία.

Επιπλέον, σ Σύλλογος διοργανώνει άηχη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους απέναντι από το Α.Τ. Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου σε αυτήν την σιωπηλή, άηχη, ειρηνική διαμαρτυρία καλούνται όλοι οι μουσικοί, με τα όργανά τους.

Το θέμα της προσαγωγής γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook o τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος τόνισε ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης  για το θέμα της επαιτείας στη Βουλή.