Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις γονέων για τις κάμερες στα σχολεία

«Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα», αναφέρουν οι Ενώσεις Γονέων Μακεδονίας - Θράκης για το νομοσχέδιο.

Κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, θα ποραγματοποιήσουν οι Ενώσεις Γονέων Μακεδονίας-Θράκης την ερχόμενη Τετάρτη στις 13.00 αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα σημεία που αντιδρούν και αναφέρουν είναι τα εξής:

  • Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα , άρα  συμπτήξεις τμημάτων , μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Λύκειο εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου (αντιπαραθέτουμε  την εμπειρία της συντριπτικής αύξησης της σχολικής αποτυχίας στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εφαρμόστηκε).
  • Ανώτατο όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια: περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους .
  • Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών. Χυδαίο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «λέμε  ΟΧΙ  στο  μάθημα - τηλε SHOW!!!!Με το μέτρο αυτό διαλύει κάθε έννοια παιδαγωγικής σχέσης, δεσμών, αλληλεπίδρασης, ελευθερίας, εμπιστοσύνης, γνώσης. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα προκειμένου να ανταποκριθούν  στην παρακολούθηση  τους από κάθε είδους “μάτι” που έχει τη δυνατότητα να το κάνει».