Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές και τρικάκια σε εταιρεία κούριερ

Μέλη της παλιάς κατάληψης καταγγέλλουν πως προϊστάμενος έσπασε τη μύτη εργαζομένου επειδή παρέδωσε λιγότερα δέματα από αυτά που του ανατέθηκαν.

Παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια πραγματοποίησαν μέλη της παλιάς κατάληψης Terra Incognita σε κατάστημα εταιρείας κούριερ στην οδό Παπανδρέου στην ανατολική Θεσσαλονίκη ανήμερα των Φώτων, καταγγέλοντας ξυλοδαρμό υπαλλήλου της ίδιας εταιρείας στην Αθήνα από τον προϊστάμενό του.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, ο προϊστάμενος επιτέθηκε στον εργαζόμενο, σπάζοντάς του τη μύτη, επειδή παρέδωσε τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα.

«Στις περισσότερες εταιρείες ταχυμεταφορών δεν παρέχονται είδη υγιεινής για την ατομική τους προστασία, οπότε και αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι και οι ίδιες, ώστε να μειώσουν το κίνδυνο προσβολής τους απο τον ιό αλλά και μετάδοσής του στους υπόλοιπους. Οι λύσεις δίνονται μόνο μέσα από ταξικούς αγώνες καθώς σε μία απο τις εταίρειες, οι εργαζόμενοι απαίτησαν και κέρδισαν την παροχή ειδών ατομικής προστασίας.

Και σαν να μην έφτανε η ήδη επιβαρυμένη συνθήκη εργασίας που βιώνουν, η κατάσταση χειροτερεύει από απαιτητικούς πελάτες και πελάτισσες που έχουν κάνει χόμπι τον υπερκαταναλωτισμό, πίεζουν να φτάσουν τα προίοντα όσο πιο γρήγορα στην πόρτα τους με όρους όσο γίνεται πιο βολικούς για αυτούς, με διάφορους καλοθελητές βεβαίως που με την πρώτη ευκαιρία θα πάρουν τηλέφωνο τα αφεντικά να ρουφιανέψουν. Η πίεση των βιαστικών πελατών είναι μια πραγματικότητα και στην παραλαβή απο τα καταστήματα, όπου στέκονται σε ουρές έξω απο αυτά περιμένοντας την άμεση παραλαβή προιόντων τους, με τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.