Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές σε διαγνωστικά κέντρα (vid)

Όπως αναφέρουν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, λόγος της επίθεσης είναι οι υψηλές τιμές των rapid test και των PCR.

Στόχος αντιεξουσιαστών έγιναν το βράδυ της περασμένης Κυριακής δύο διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου Βιοϊατρική στη Θεσσαλονίκη.

Σε video που ανάρτησαν μέλη της ομάδας «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, διακρίνονται τα άτομα να πετούν μπογιές στην πρόσοψη των δύο διαγνωστικών κέντρων που βρίσκονται στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Ολυμπιάδος.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό κείμενο που επίσης δημοσιεύθηκε στην ίδια ιστοσελίδα, «ορισμένοι καπιταλιστές φαίνεται πως λειτουργούν με όρους μαυραγοριτισμού, πατώντας εντελώς απάνθρωπα πάνω στην ανάγκη του λαού για προστασία από τον Covid-19. Τέτοια είναι και η περίπτωση της Βιοϊατρικής, η οποία από την αρχή της πανδημίας είναι από τους ομίλους εκείνους που είδε τα κέρδη της να υπερπολλαπλασιάζονται. Προ μερικών εβδομάδων, αποκαλύφθηκε το μέγεθος του κερδοσκοπισμού της συγκριμένης εταιρίας όταν αποκαλύφθηκε ότι οι τιμές που έχει στην Ελλάδα για το rapid test και το PCR, εκμεταλευόμενη την απραξία της κυβέρνησης να θέσει ακόμα και ένα στοιχειωδώς λογικό πλαφόν τιμών στους ιδιώτες, είναι διπλάσιες από αυτές που έχει στη γειτονική Κύπρο η ίδια εταιρία».