Κυριακή 19 Μαΐου 2019
x

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μακεδονία.

Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ομιλία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στα γραφεία του κόμματος στην πόλη στις 19.30.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Βενιζέλου, κινήθηκαν επί της οδού Εγνατία προς τα δυτικά της πόλης. Στο ύψος της Δωδεκανήσου, ωστόσο, συνάντησαν φραγμό από κλούβες της ελληνικής αστυνομίας, ώστε να αποκοπεί η διέλευσή τους προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Καζαντζάκη.

Η πορεία συνέχισε από Καραολή και Δημητρίου και Φιλίππου και κατέληξε εκ νέου στο σημείο εκκίνησης.

Με πανό κατά του φασισμού και του εθνικισμού και μηνύματα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Ζακ Κωστόπουλου και τον θάνατο του 63χρονου Αλβανού, Petrit Zifle στην Κέρκυρα, πάνω από 150 άτομα διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν πέριξ του χώρου της συγκέντρωσης και κατά μήκος του δρόμου προς τα γραφεία της Χ.Α.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ