Skip to main content

Επεισόδια στα ΕΠΑΛ: Διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ - «Οργανωμένο σχέδιο φασιστικών ομάδων»

«Εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο από συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες σε λύκεια της πόλης», ανέφεραν εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητών.

της Καλλιόπης Καλύμνιου

Με αντιφασιστικά συνθήματα να κυριαρχούν πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα και τις προηγούμενες μέρες σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Εργατικά σωμάτια και σύλλογοι καθώς και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην είσοδο του ΥΜΑΘ για να διαμαρτυρηθούν «για τη στάση της κυβέρνησης στα τελευταία επεισόδια». Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και «να καθαρίσει τις εγκληματικές συμμορίες από τα σχολεία της πόλης».

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι διαμαρτυρόμενοι, «εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο από συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες σε λύκεια της πόλης» και ζητούν άμεσα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στα οποία «φοβούνται να πάνε τόσο οι εκπαιδευτικοί όσοι και μαθητές».