Skip to main content

Στα δύο το κέντρο: Πορεία για Σκοπιανό, πορεία και από αναρχικούς(vid)

Περίπου 150 άτομα κινήθηκαν αμφίδρομα στη Λεωφόρο Νίκης, ενώ 150 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν το ίδιο στην Τσιμισκή - Ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ

Πορεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη πατριωτικών οργανώσεων, που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο.

Περίπου 150 άτομα κινήθηκαν αντίθετα στη Λεωφόρο Νίκης, όπου είχε σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό. Τα μέλη των οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Την ίδια ώρα, πορεία πραγματοποιούσαν και περίπου 150 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην οδό Τσιμισκή, όπου η κίνηση των οχημάτων είχει επίσης διακοπεί. Είχαν πραγματοιήσει αντισυγκέντρωση νωρίτερα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Τσιμισκή.

Οι δύο πορείες συναντήθηκαν καθ' ύψος στην οδό Βενιζέλου, η πρώτη επί της Νίκης και η δεύτερη επί της Τσιμισκή. Αμφότερες οι δύο ομάδες αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα από απόσταση, ωστόσο δεν συνέβη το παραμικρό.

Ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε όλο το κέντρο της πόλης για την αποτροπή συνάντησης των δύο διαδηλώσεων.

Λίγο μετά τις 21:00 η πορεία των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην Καμάρα όπου και διαλύθηκε, ενώ το ίδιο έγινε και με την πορεία για τη Μακεδονία, που ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία.

Πρώτη ενημέρωση: 19:12