Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ

Όλη τη νύχτα προσπαθούσαμε να τον σώσουμε, λένε συγκλονισμένοι οι γιατροί του - Αρνητικά τα δύο πρώτα τεστ στο οποίο υποβλήθηκε - Η ραγδαία επιδείνωση

Συγκλονισμένοι και βαθύτατα συγκινημένοι είναι οι γιατροί του νεαρού άνδρα που έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” της Θεσσαλονίκης, χτυπημένος από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iatropedia.gr, οι γιατροί δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο γρήγορα έφυγε από τα χέρια τους ο 35χρονος, ο οποίος δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του ιού στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νεαρό της ηλικίας του 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το γεγονός ότι ήταν καθ' όλα υγιής πριν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19, έχει αφήσει τους γιατρούς του απαρηγόρητους για την έκβαση της υπεράνθρωπης μάχης που έδωσαν για να τον σώσουν.

Οι υποψίες τώρα στρέφονται σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι οι γιατροί γνωρίζουν στην κλινική πράξη ότι ίσως επηρεάζουν τη θανατηφόρο έκβαση κάποιων ασθενών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν παγκοσμίως αποδείξεις γι' αυτό.

“Εκεί στρέφονται οι υποψίες μας” αναφέρουν μιλώντας στο iatropedia.gr, θεράποντες γιατροί του 35χρονου που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

“Πιστεύω ότι είναι θέμα απάντησης του ανοσολογικού μας συστήματος το πως θα συμπεριφερθεί ο ασθενής και φυσικά παγκοσμίως υπάρχουν και νεαρά άτομα και παιδιά, όπως θα έχετε ακούσει, που καταλήγουν. Αλλά ξέρετε για τον θεράποντα γιατρό το ένα περιστατικό που θα του τύχει του κοστίζει πάρα πολύ. Και μας έχει κοστίσει πάρα πολύ, γιατί σκεφτείτε όταν παλεύεις ένα βράδυ ολόκληρο να κρατήσεις κάποιον στη ζωή και δεν τα καταφέρνεις, δεν μπορείς αυτό να το διαχειριστείς (συγκινείται) Είμαστε πολύ συγκινημένοι, δεν θέλω να κάνω δήλωση”, αναφέρει θεράπων ιατρός.

Ήταν αρνητικά τα δύο πρώτα τεστ

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος έχει οικογένεια και ένα μικρό παιδί, προσήλθε στο νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” πριν από 8 ημέρες, αρχικά με ελαφρά συμπτώματα. Είχε επί τρεις ημέρες πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα. Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό "ύποπτο" για τον κορωνοϊό και το απομόνωσαν σε ειδικό θάλαμο. Παρά το γεγονός ότι τα δύο πρώτα τεστ ήταν αρνητικά, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο.

Το περασμένο Σάββατο, όμως, και συγκεκριμένα στην 7η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων -όπως έχουν διαπιστώσει οι γιατροί ότι συμβαίνει συχνά- παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Το τρίτο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε η εξέλιξη της υγείας του 35χρονου ήταν ραγδαία, ενώ την πορεία του προς τον θάνατο δεν κατάφερε να ανακόψει καμία αγωγή από αυτές που του χορηγήθηκαν. Όλη τη νύχτα της Δευτέρας οι γιατροί δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του στην εντατική, όμως ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

“Το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε δυστυχώς και είμαστε καταρρακωμένοι σήμερα”, λέει ο θεράπων ιατρός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ