Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ λόγω της 24ωρης απεργίας

Τα δρομολόγια αύριο θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ συνολικά θα βγουν στους δρόμους 138 λεωφορεία - Συζητείται η νέα προσφυγή κατά της απεργίας.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουνίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Τα δρομολόγια αύριο θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ συνολικά θα βγουν στους δρόμους 138 λεωφορεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείο Εργαζομένων, Γιάννη Δήμκα.

Σημειώνεται πως αργότερα στη μέρα, αναμένεται να γίνει στα δικαστήρια η συζήτηση της νέας προσφυγής της διοίκησης του ΟΑΣΘ ώστε να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει και πάλι ο ΟΑΣΘ για την απεργία της Τετάρτης

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο σημειώνει πως «για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι» και καλεί τη διοίκηση και την κυβέρνηση να «αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στην μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες.

Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθι τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερής βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.

Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για την νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας, την Κυβέρνηση και την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Τους καλούμε, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».