Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 31χρονο από τα ΚΤΕΛ και του πήραν 43.800 ευρώ

Αφού δήλωσαν ψευδώς ότι είναι αστυνομικοί, τρεις ημεδαποί απήγαγαν 31χρονο από το ΚΤΕΛ Μακεδονίας και του έκλεψαν 43.800 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και ληστείας σε βάρος 31χρονου από το Ιράκ ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 55, 34 και 38 ετών, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, αρπαγής και αντιποίησης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2019 στην περιοχή των ΚΤΕΛ Μακεδονία, οι παραπάνω προσέγγισαν 31χρονο Ιρακινό κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο, δηλώνοντάς του ψευδώς ότι είναι αστυνομικοί και αφού τον δέσμευσαν με χειροπέδες τον οδήγησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία και αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 43.800 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έπειτα από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού ηλικίας 39 ετών, ως δράστης αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και συγκεκριμένα, του ανωτέρω κινητού τηλεφώνου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.