Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απειλητικό μήνυμα στο εκλογικό κέντρο της Νάκου

Η υποψήφια βουλευτής Βίκυ Νάκου διαπίστωσε στην είσοδο του γραφείου της βανδαλισμούς από ομάδα που υπέγραφε ως «Νέα Φιλική Εταιρεία»

Στοχοποίησή της από οργάνωση που υπογράφει ως «Νέα Φιλική Εταιρεία» και βανδαλισμό της εισόδου του εκλογικού της γραφείου, επί της οδού Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλει η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Βασιλική Νάκου.

Σύμφωνα με την κα. Νάκου, η οποία δημοσιοποιεί και σχετική φωτογραφία (σ.σ. κεντρική εικόνα), τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη 1:30, διαπίστωσε στην είσοδο του γραφείου της βανδαλισμούς. Όπως αναφέρει, ήταν χαραγμένο το τζάμι της εισόδου και υπήρχε ένα απειλητικό σημείωμα, με την υπογραφή της οργάνωσης «Νέα Φιλική Εταιρεία».

Το σημείωμα έγραφε:

«Κυριάκο Μητσοτάκη
Είμαστε αυτοί που συντρίψαμε τον Τσίπρα, τους τελειώσαμε.
Κυριάκο Μητσοτάκη
Ή θα σεβαστείς  την βούληση και θα έρθεις μαζί μας, ή σ’ ένα χρόνο θα ρίξουμε και την δική σου κυβέρνηση.
Κυριάκο Μητσοτάκη
Θα θάψουμε την προδοτική Συμφωνία στον πάτο της Λίμνης.

1818 …2018, Νέα Φιλική Εταιρεία - Ήρθαμε και είμαστε παντού»

Όπως σημειώνει η ίδια, κατήγγειλε το γεγονός και αμέσως έσπευσε στο σημείο η Κρατική Ασφάλεια. «Ο Αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Μεγάρου την καθησύχασε και η αστυνομία έχει λάβει τα μέτρα της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Και προστίθεται σε αυτήν: «Είναι απορίας άξιο γιατί η "Νέα Φιλική Εταιρεία" στοχοποίησε την κα Νάκου, που κατά γενική  ομολογία, ο πολιτικός της λόγος δεν προκαλεί. Η υποψήφια βουλευτής ανήκει στους μετριοπαθείς πολιτικούς της νέας γενιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι η κα Νάκου, ως μέλος της πολικής επιτροπής, υπέγραψε την υποψηφιότητα του κ.Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, είναι γνωστή η σχέση της υποψήφιας βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με την οικογένεια του προέδρου. Πιθανόν, στο πρόσωπό της, επειδή συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία, θέλανε να στοχοποιήσουν τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η υποψήφια βουλευτής έγραψε ακόμη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

Η ΝΔ θα μετατρέψει την εμπιστοσύνη που θα της δώσει ο λαός στις 7 Ιουλίου, σε κινητήριο δύναμη για την ανοδική πορεία της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πρωθυπουργός που θα κάνει ξανά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες υπερήφανους.

Έμαθα στη ζωή μου να μην προκαλώ.

Έμαθα όμως να αγωνίζομαι με πάθος και να μη φοβάμαι.

Έχω την Παναγιά και το Θεό οδηγό μου.

Δεν έχω αποκωδικοποιήσει ακόμη στη σκέψη μου το νόημα της χθεσινής επίθεσης στο πολιτικό μου γραφείο.

Η αστυνομία διερευνά το γεγονός και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις.

Δεν ξέρω επίσης, ποιοι είστε εσείς που νομίζετε ότι με απειλητικά σημειώματα και φθορές με μηνύματα στα τζάμια, θα αλλάξετε τη χώρα.

Ένα είναι σίγουρο, πως είμαι υπερήφανη για την υπογραφή μου ως μέλος της πολιτικής επιτροπής για την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα, λέμε την αλήθεια και θέλουμε την Ελλάδα ξανά Φωτεινή.

Δε διχάζουμε. Ενώνουμε»