Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απίστευτες ουρές κάθε μέρα στα ΕΛΤΑ στη Μαρτίου (φωτο+vid)

Με υπομονή οπλίζονται οι πολίτες που περιμένουν δέματα ή αλληλογραφία, καθώς οι ουρές έξω από τα ΕΛΤΑ είναι καθημερινό φαινόμενο - Τι λένε τα ΕΛΤΑ

Απίστευτος συνωστισμός παρατηρείται σχεδόν κάθε ημέρα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην 25η Μαρτίου στο ύψος της Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πολίτες αναμένουν τη σειρά τους όρθιοι για πάνω από μια ώρα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και οι μητέρες μαζί με τα παιδιά τους, ακόμη και στο καρότσι.

Κάποιοι προσέρχονται για να πληρώσουν υποχρεώσεις, άλλοι για να λάβουν ή να στείλουν την αλληλογραφία τους ή και δέματα, τα οποία δεν τους έρχονται στο σπίτι τους, έχοντας λάβει προηγούμενως τη σχετική ειδοποίηση.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα υπήρχε και πριν κορωνοϊού, όμως εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς λόγω των μέτρων στο υποκατάστημα εισέρχεται κάθε φορά ένας μικρός αριθμός ατόμων.

Οι υπόλοιποι αναγκαστικά περιμένουν να ακούσουν τον αριθμό με το νούμερο που έχουν λάβει νωρίτερα από τον υπεύθυνο του καταστήματος που βρίσκεται στην είσοδο.

Η απάντηση των ΕΛΤΑ

Στις πληρωμές συντάξεων που πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσω των υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ αποδίδουν από την υπηρεσία τον συνωστισμό που παρατηρείται στο υποκατάστημα της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα γενικό φαινόμενο αυτές τις ημέρες.

Πηγές των ΕΛΤΑ σημειώνουν ότι στους εσωτερικούς χώρους τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για την covid-19, όμως, δυστυχώς στους εξωτερικούς χώρους, παρά τις εκκλήσεις των υπευθύνων, παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού.

Στα παράπονα των πολιτών για την πολύωρη αναμονή τα ΕΛΤΑ απαντούν ότι υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν έχει μεταβληθεί εκτός από 2-3 άτομα που βγήκαν στη σύνταξη, ενώ η τηλεργασία εφαρμόζεται μόνο στην κεντρική υπηρεσία και όχι στα υποκαταστήματα και στον τομέα της διανομής.

Αναφορικά με την παράδοση δεμάτων οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι γίνονται κανονικά, ωστόσο προκύπτει πρόβλημα όταν φτάνουν με καθυστέρηση ακόμη και του ενός μηνός μαζικές παραγγελίες από τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα από την Κινά.

Οι καθυστερήσεις σημειώνονται καθώς λόγω της πανδημίας τα κέντρα διανομής του εξωτερικού, υπολειτουργούν, με παραγγελίες να έρχονται ακόμη και με φορτηγά μέσω Γερμανίας, εξαιτίας της μείωσης των αεροπορικών πτήσεων.

Να σημειωθεί ότι σε κανονικούς ρυθμούς πλέον λειτουργεί το κέντρο διανομής της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά την αναστολή του για 4 ημέρες στις αρχές του Μαρτίου, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπαλλήλους.