Skip to main content

Ανάσα για τη Θεσσαλονίκη το άνοιγμα της αγοράς - Τι ισχύει με το click inside

Η επαναλειτουργία της αγοράς αποτελεί ανάσα σωτηρίας και ελπίδα για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Ανοίγει από αύριο, Σάββατο με τη μέθοδο της παραλαβής εντός του καταστήματος (click in shop) η αγορά της Θεσσαλονίκης.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι εισακούστηκαν οι επανειλημμένες εκκλήσεις στις οποίες προέβη ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αλλά και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς οικονομίας και της αυτοδιοίκησης τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για άνοιγμα της αγοράς, έστω με τη μέθοδο του ραντεβού.

Διαβάστε σχετικά: Ανοίγουν με click inside από αύριο το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη-Κοζάνη

Επισημαίνεται ότι, βάσει των κανονισμών, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην πρόσοψη του καταστήματος, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός (1) ατόμου ανά 100 τ.μ. για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501τ.μ.

Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία είναι 2 μέτρα.

«Τώρα που το λιανεμπόριο αρχίζει πάλι να λειτουργεί, είναι πολύ σημαντικό τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να τηρήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικού), ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος.

«Θα πρέπει να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι, όταν είμαστε πολύ προσεκτικοί και σεβόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κλάδος του λιανεμπορίου που τόσο έχει πληγεί, μπορεί να αποτελέσει σανίδα κοινωνικής εκτόνωσης, χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια υγεία», προσθέτει και σημειώνει πως αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση την οποία θα λάβουν όλα τα μέλη μόλις δημοσιευτεί.

«Η επαναλειτουργία της αγοράς αποτελεί ανάσα σωτηρίας και ελπίδα για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα. Ο αγώνας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται. Κερδίσαμε μια μάχη. Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά αν είμαστε όλοι προσεκτικοί και υπεύθυνοι», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.