Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από Δευτέρα η κατάθεση των αιτήσεων για την επιδότηση της απόσυρσης

Τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για την καταβολή της επιδότησης από την απόσυρση των αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς το επίμαχο δικαιολογητικό θα δίνεται τελικά από τη νομαρχία.
Ξεκινά από τη Δευτέρα η κατάθεση αιτήσεων για την καταβολή της επιδότησης από την απόσυρση των αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη. Μετά από παρέμβαση του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περίπου 10.000 Θεσσαλονικείς, που αξιοποίησαν το μέτρο της απόσυρσης, το επίμαχο δικαιολογητικό θα δίνεται τελικά από τη νομαρχία.

Όπως τονίζει στη Voria.gr o αντινομάρχης Μεταφορών, Ιωάννης Παλαιστής, οι Διευθύνσεις Μεταφορών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα δίνουν το δικαιολογητικό «με κάθε επιφύλαξη», καθώς απαιτείται απόφαση αρμοδίου οργάνου, το οποίο «δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιο είναι».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται ελλείψεις προσωπικού στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, με πιθανό επακόλουθο την ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων. «Ωστόσο, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και όχι τη νομαρχία», υπογραμμίζει ο κ. Παλαιστής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στη αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών τα εξής δικαιολογητικά:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (διατίθεται από την υπηρεσία ή από την ιστοσελίδα της ΝΑΘ)

β. Βεβαίωση παραλαβής αποσυρθέντος οχήματος από την εγκατάσταση επεξεργασίας, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί μέχρι την  2/11/2009.

γ. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε μορφή Ι.Β.Α.Ν. (GR……25 ψηφία……………).

δ. Πράξη οριστικής διαγραφής του αποσυρθέντος οχήματος που εκδόθηκε από τη  Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη είναι η διαδικασία για την καταβολή κινήτρου αγοράς του νέου οχήματος, στην οποία απαιτούνται, σύμφωνα με την ΚΥΑ, και τα παραστατικά αγοράς και η άδεια κυκλοφορίας του νέου αυτοκινήτου.