Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε πρώην hot spot θα γίνουν τα χολυγουντιανά στούντιο

Παλιές αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες λειτούργησαν για κάποιους μήνες ως hotspot θα μεταμορφωθούν σε στούντιο της θυγατρικής της Millennium Films

Στις παλιές αποθήκες Κορδογιάννη, οι οποίες βρίσκονται πάνω στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στην περιοχή των Βασιλικών του δήμου Θέρμης, πρόκειται να κατασκευαστούν τα στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών (χολιγουντιανού τύπου), της εταιρείας Nu Boyana Hellenic, η οποία είναι θυγατρική της χολιγουντιανής Millennium Films.

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Φωτογραφίας, παρουσία και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ χθες το απόγευμα υπήρξε συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τους εκπροσώπους των επενδυτών.

Διαβάστε ακόμη - Θεσσαλονίκη:Το 2020 χολυγουντιανά στούντιο και 2 ταινίες στη Θέρμη

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο χώρος ο οποίος επιλέχθηκε για να γίνει η επένδυση είναι οι παλιές αποθήκες Κορδογιάννη οι οποίες το 2016 λειτούργησαν για κάποιους μήνες ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Βρίσκονται έξω από τα Βασιλικά, σε απόσταση δεκαπέντε λεπτών από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Πρόκειται για μια έκταση 83 στρεμμάτων εντός της οποίας υπάρχει ήδη ένα πολύ μεγάλο κτίσμα, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, διευκολύνει τα σχέδια των επενδυτών καθώς, με ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος οικοδομήματος θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν πολύ πιο γρήγορα τα στούντιο.



Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς στο χώρο θα λειτουργήσουν στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών και συγκεκριμένα οχτώ κινηματογραφικά πλατό, τύπου Hollywood, τα οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 και την ίδια χρονιά να γίνουν τα γυρίσματα δυο ταινιών και μιας τηλεοπτικής σειράς.

Σύμφωνα με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννη Καλαφάτη “το μέγεθος του εγχειρήματος είναι πολύ μεγάλο. Η απόφασή μας είναι δεδομένη και θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, κυρίως μάλιστα για νέους, που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο χώρο και να μείνουν στην πατρίδα τους».