Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Από μέσα Νοεμβρίου η αμφιδρόμηση της οδού Δραγούμη

Το έργο αμφιδρόμησης της οδού Ίωνος Δραγούμη θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου μήνα, εκτίμησε ο Σ. Δημητριάδης - Τι γίνεται με τη Δωδεκανήσου

Στην εκτίμηση ότι έως τα μέσα Νοεμβρίου το έργο αμφιδρόμησης της οδού Ίωνος Δραγούμη θα είναι τελειωμένο προχώρησε ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης.

Τονίζοντας ότι η αμφιδρόμηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως έχει έρθει σε επικοινωνία με την Αττικό Μετρό και «έχω ζητήσει εδώ και ένα μήνα κυκλοφοριακή μελέτη», και, όπως είπε, «ήδη με έχουν ενημερώσει από την Αττικό Μετρό, ότι θα προσπαθήσουν να τελειώσουν το έργο, όχι στους τέσσερις αλλά στους δύο μήνες». Μάλιστα τόνισε ότι «κάποια στιγμή θα ξανακλείσει η Βενιζέλου και θα χρειαστούμε την Ι. Δραγούμη οπότε να μπει το μέτρο έστω και για 15-20 μέρες, όσο χρειαστεί».  

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την αμφιδρόμηση της οδού Δωδεκανήσου λέγοντας πως «έχω ήδη στείλει έγγραφο εδώ και 15 ημέρες στο οποίο τους λέω ότι από τη στιγμή που έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι για να υπάρχει μονοδρόμηση, να ξεκινήσει η διαδικασία της αμφιδρόμησής της», καθώς για αυτή, όπως τόνισε, δεν απαιτείται και η έκδοση σχετικής μελέτης.

Διαβούλευση για τα πασαλάκια της Τούμπας

«Το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε και κάνουμε αυτήν τη στιγμή ήταν να έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες, να μας πούνε και αυτοί τις απόψεις τους, ώστε να βρούμε τη σωστότερη, καλύτερη και πιο αποδεκτή λύση», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης σχετικά με τα πασαλάκια, ζήτημα για το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης καλεί σήμερα τους πολίτες της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας σε ανοιχτή διαβούλευση-συζήτηση.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας επισήμανε ότι «θα συζητήσουμε με τους δημότες σήμερα και το τελευταίο βήμα θα είναι να έρθουμε και σε επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ διότι αυτός ο οποίος απολαμβάνει την απρόσκοπτη κίνηση -και πολύ σωστά- είναι ο Οργανισμός». «Εάν δούμε ότι με το που βγήκαν τα πασαλάκια, έστω και αυτήν την εβδομάδα, η κατάσταση γύρισε πίσω, καταλαβαίνετε πως είναι μία ένδειξη όχι καλή», πρόσθεσε.

Για τα πασαλάκια και τη χρήση τους, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «από τη μία προσφέρουν καλύτερη ροή των οχημάτων, από την άλλη όμως έχουμε το θέμα της νομοθεσίας η οποία λέει ότι είναι παράνομα. Εμείς λοιπόν είμαστε αυτήν τη στιγμή σε αυτή τη δύσκολη θέση στην οποία πρέπει και να είμαστε σύμφωνοι με τον νόμο, αλλά παράλληλα να μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η οποία είναι τραγική».