Skip to main content

Ανοιγοκλείνει η Εγνατία σήμερα - Κλείνει για 4 μήνες η Βενιζέλου

Τα συνεργεία αποκαθιστούν τον ασφαλτοτάπητα στην Εγνατία, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία. Κλείνει για 4 μήνες η Βενιζέλου από Ερμού μέχρι Εγνατία.

Επί ποδός είναι από το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης που εργάζονται στο κέντρο της πόλης ώστε να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Εγνατίας, ανάμεσα στη Βενιζέλου και τη Δραγούμη αλλά και να κλείσει τμήμα της Βενιζέλου.

Εξαιτίας των εργασιών, θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, στα τμήματά της από το ύψος της συμβολής της με την Πλατεία Αριστοτέλους έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Χαλκέων καθώς επίσης και από το ύψος της στάσης Αλκαζάρ (περίφραξη ΜΕΤΡΟ) έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ι.Δραγούμη. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί σε δύο Φάσεις. Στην 1η Φάση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά και μεσαία λωρίδα ενώ στην 2η Φάση θα διακοπεί η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

2. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, κάθε φορά θα διεξάγεται από την/τις ελεύθερη/ες λωρίδα/ες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Τα συνεργεία αποκαθιστούν τον ασφαλτοτάπητα προκειμένου να ξεκινήσει η Η΄ κατασκευαστική Φάση από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Στη διάρκεια των μηνών αυτών:

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.
   
2. Επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ.Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.