Skip to main content

Αποχή μαθητών σε Γυμνάσιο στην Πυλαία - «Το σχολείο είναι για 350 παιδιά και έχει 550»

Οι μαθητές κάνουν αποχή υποστηρίζοντας ότι τίθεται ζήτημα σχολικής στέγης - «Σχολείο για 350 παιδιά έχει 550» - Τι λέει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Σε αποχή από τα μαθήματα προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους μαθητές, το σχολείο αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα. «Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι περισσότερες τάξεις λειτουργούν με 27 μαθητές και άνω», επισημαίνουν.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του 15μελους του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας στη Voria.gr, «ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει είναι 350 ενώ εμείς αυτή τη στιγμή στο σχολείο έχουμε 550. Ζητήσαμε με επιστολή στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη πριν λίγο καιρό την ανέγερση νέου σχολείου, όπως και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου», υπογράμμισε.

Η αποχή θα κρατήσει έως και το τέλος της σχολικής ημέρας, ενώ σύμφωνα με τους μαθητές, αγγίζει το 70% η συμμετοχή, που, όπως υπογραμμίζουν, αναμένεται τις επόμενες σχολικές ώρες να αυξηθεί. Στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχουν αναρτηθεί δύο πανό που αναγράφουν «δεν χωράμε στα σχολεία» και «έξω τα kibo από τα σχολεία».

Τι λέει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

«Κανένα θέμα και αίτημα για στεγαστικό ζήτημα του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας δεν έχει τεθεί από τη διεύθυνση του σχολείου σε εμάς», αναφέρει για το ζήτημα που θέτουν οι μαθητές ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στη Voria.gr.

Όσον αφορά την αποχή των μαθητών, ο δήμαρχος σημειώνει ότι «είναι παντελώς αναίτια» και προσθέτει ότι «πρέπει να απασχολήσει τους υπευθύνους του υπουργείου Παιδείας το γεγονός ότι οι μαθητές αποφασίζουν πότε θα είναι ανοιχτό ή κλειστό ένα σχολείο».