Skip to main content

Θεαγένειο: Αποχή των νοσηλευτών από τις χημειοθεραπείες της Παρασκευής

Οι νοσηλευτές του Θεαγενείου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αναδεικνύουν το πρόβλημα των χημειοθεραπειών, αναφέρει το Σωματείο των εργαζομένων.

Οι νοσηλευτές του Θεαγενείου θα απέχουν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τη διαδικασία διάλυσης των χημειοθεραπειών στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Γι αυτό το λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου έχει ζητήσει από τους διευθυντές των Κλινικών να μην υπάρχουν ραντεβού για χημειοθεραπείες την ημέρα της κινητοποίησης. Ο διοικητής του Θεαγενείου, Θεόδωρος Ρεβενάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι την ημέρα της κινητοποίησης θα κάνουν κανονικά τις χημειοθεραπείες τους οι 70 εσωτερικοί ασθενείς του νοσοκομείου οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι χημειοθεραπείες των 180 εξωτερικών ασθενών θα γίνουν την επόμενη Δευτέρα ή την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας (8.00 πμ - 12.00 μμ) και πορεία προς το ΥΜΑΘ, ενώ στη συνέχεια το Σωματείο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Οι νοσηλευτές του Θεαγενείου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αναδεικνύουν το πρόβλημα των χημειοθεραπειών και διεκδικούν τη λύση του με την ίδρυση Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείοy. Η κωλυσιεργία για τη λύση του ζητήματος των χημειοθεραπειών θέτει τον καθένα προ των ευθυνών του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου και προσθέτει: «Οι υγειονομικοί είναι συνοδοιπόροι στον αγώνα των καρκινοπαθών, αυτήν την πολύ ευάλωτη ομάδα συνανθρώπων μας, που δικαιούνται τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας καθώς η επιστήμη έχει κάνει άλματα».