Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η πινακίδα στη Μουδανιών μετά το ρεπορτάζ της Voria (φωτο)

Η πεσμένη πινακίδα επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών στην έξοδο για την Κηφισιά αποκαταστάθηκε - Τι αναφέρει ο αρμόδιος μηχανικός.

Αποκαταστάθηκε το βράδυ της Πέμπτης η πεσμένη πινακίδα επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών στην έξοδο για την Κηφισιά, μετά το ρεπορτάζ της Voria.gr.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, στην έξοδο είχαν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα τρία τροχαία ατυχήματα, ενώ η πινακίδα σήμανσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχε απομακρυνθεί από το σημείο πριν περίπου έναν μήνα χωρίς να αντικατασταθεί.



Η θέση για τα περιστατικά του αρμοδίου μηχανικού για την αστυνόμευση της Μουδανιών

Ο αρμόδιος μηχανικός εκ μέρους της Περιφέρειας για την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών σε επικοινωνία του με τη Voria.gr υπογραμμίζει ότι είχαν γίνει ενέργειες αποκατάστασης της πινακίδας από τις 4 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι στις 17 του ίδιου μήνα τοποθετήθηκε, μετά από δική του εντολή, εκ νέου η πινακίδα η οποία είχε ξαναπέσει. «Γίνονται συντηρήσεις ανά δεκαπέντε ημέρες από εξειδικευμένους μηχανικούς οι οποίοι καταγράφουν ελλείψεις και βλάβες», σημειώνει.

Όσον αφορά τα συχνά τροχαία ατυχήματα στο σημείο, ο ίδιος αναφέρει ότι «οφείλονται στην ταχύτητα των οδηγών που δεν σέβονται τα όρια ταχύτητας που θέτουν προηγούμενες πινακίδες επί της Μουδανιών και τελευταία στιγμή αλλάζουν στροφή», και συμπληρώνει: «Υπάρχει πλήρης σήμανση και στις κατάλληλες αποστάσεις ώστε να δέχονται την απαραίτητη πληροφόρηση οι εποχούμενοι, σύμφωνα με την οποία καλούνται αφενός οι κατευθυνόμενοι ευθεία προς τη Βούλγαρη να μειώσουν την ταχύτητα τους σταδιακά από 90χλμ/ώρα σε 80 αρχικώς και κατόπιν στα 50».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο μηχανικό στις 4, 6 και 11 Οκτωβρίου η πινακίδα υπήρχε στη θέση της. «Ωστόσο, δεν γίνεται να βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία της οδού, από τη Βούλγαρη ως τον κυκλικό κόμβο της Κασσάνδρειας ταυτόχρονα», σημειώνει καταληκτικά.