Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμό νοσοκομείων από επέμβαση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφορδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης από την εμφύτευση διαδερμικά αορτικών βαλβίδων.

Τον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας όσον αφορά τη διενέργεια πολύ σημαντικής καρδιολογικής επέμβασης, καταγγέλλει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «εν μέσω πανδημίας, με απόφαση (ΦΕΚ) της κυβέρνησης, χωρίς σοβαρή και τεκμηριωμένη αιτιολογία, αναστέλλεται η λειτουργία ΌΛΩΝ των δημόσιων κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στα οποία γίνεται εμφύτευση διαδερμικά αορτικών βαλβίδων. Δηλαδή των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για επέμβαση που γίνεται σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με σοβαρή στένωση της αορτικής βαλβίδας και δεν δύνανται να υποβληθούν σε κανονική εγχείρηση.

«Με την απόφαση αυτή όλη η Βόρεια Ελλάδα μένει χωρίς κανένα δημόσιο κέντρο (ΕΣΎ)εμφύτευσης βαλβίδων. Οι ασθενείς θα αναγκάζονται είτε να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας μεγάλα ποσά της τάξεως των 7-8000 € είτε να μπαίνουν σε λίστα αναμονής στα νοσοκομεία των Αθηνών και των Ιωαννίνων. Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή. Χρέος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα την διενέργεια της εν λόγω επέμβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ανακοίνωση.