Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έπεσε ανεμιστήρας σε σχολείο - Δύο μαθητές τραυματίστηκαν

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την πρώτη ώρα του μαθήματος - Ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε στον αυχένα, ενώ ένα αγόρι έφερε εκδορές

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος αποκολλήθηκε από την οροφή ένας ανεμιστήρας.

Το συμβάν σημειώθηκε την πρώτη ώρα του μαθήματος σε αίθουσα της Γ΄ τάξης του σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ψυχάρη και Δελφών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς των μαθητών στο Σκάι, από την πτώση τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι στον αυχένα, το οποίο μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου του έγιναν ράμματα, ενώ προκλήθηκαν εκδορές και σε ένα αγοράκι.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς, ορισμένοι από τους οποίους έσπευσαν στο σχολείο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος ερευνά το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης το πρωί «η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε αίτημα στην αρμόδια διεύθυνση του δήμου για να αφαιρεθούν οι ανεμιστήρες απο τις αίθουσες».

Συνεργεία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μεταβαίνουν στο σχολικό κτήριο προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτοψία και να ελέγξουν το χώρο. Όπως σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης για το ζήτημα, εθελόντρια ψυχολόγος είναι στη διάθεση γονιών και μαθητών για ό,τι χρειαστούν.