Skip to main content

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Απολύμανση στο Μετρό, κανονικά οι εργασίες

Ταχιάος στη Voria: «Θα συνεχίσουμε όσο επιτρέπει η κατάσταση. Δεν θα μας πάει πίσω ο κορωνοϊός» - Κανονικά οι εργασίες όλο το Σαββατοκύριακο

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης και θα συνεχιστούν μέχρι νεωτέρας, καθώς δημόσια έργα και δημόσιες υπηρεσίες δεν κλείνουν προς το παρόν.

Πάντως σήμερα γίνεται απολύμανση στο κτήριο της «Αττικό Μετρό ΑΕ» στην Αθήνα και αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί απολύμανση και για το κτήριο της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος της εταιρίας, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι στα εργοτάξια και τους άλλους χώρους όλοι εργάζονται κανονικά, τηρώντας πάντως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Διακοπή εργασιών προς το παρόν δεν εξετάζεται, εκτός κι αν η κυβέρνηση εκδώσει νέες αποφάσεις για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια έργα. Παρ' όλα αυτά έχουν γίνει συστάσεις προς τους εργαζόμενους να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα και όποιο άλλο ενδεδειγμένο μέτρο προστασίας τους από τον κορωνοϊό.

«Οι απολυμάνσεις είναι προληπτικές και γίνονται σήμερα στην Αθήνα και αύριο στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή όπου είναι εφικτό την τηλε-εργασία, ενώ έχουμε κάνει συστάσεις και για τη δουλειά στα εργοτάξια. Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε και να εφησυχάζουμε. Ακολουθούμε ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο κορωνοϊός δεν θα πάει πίσω το έργο του μετρό στη Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν τουλάχιστον κι όσο δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και κίνδυνος συνεχίζουμε κανονικά», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικό ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά όλο το Σαββατοκύριακο στα εργοτάξια της Θεσσαλονίκης.