Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απολυμάνθηκε πλήρως το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης-Συκεών

Απολυμάνθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης-Συκεών, το οποίο καθημερινά επισκέπτονται πολλοί πολίτες για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19.

Μετά τους Ιερούς Ναούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που απολυμάνθηκαν στο σύνολό τους, σειρά είχε το κτήριο στο οποίο στεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης-Συκεών και το Τμήμα Ασφάλειας να «φιλοξενήσει» σήμερα τα ειδικά συνεργεία απολύμανσης που διέθεσε η δημοτική Αρχή.

Στο πλαίσιο των κλιμακούμενων παρεμβάσεών του για την ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης του νέου ιού του κορωνοϊού, και μετά από συννενόηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με τον διοικητή του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών Κώστα Βασιλειάδη, οι πόρτες του διώροφου κτηρίου, που βρίσκεται στις Συκιές, άνοιξαν σήμερα νωρίς το πρωί, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, για το ειδικό συνεργείο απολύμανσης. Οι εργασίες κάλυψαν όλους τους χώρους του κτηρίου, το οποίο καθημερινά επισκέπτονται πολλοί πολίτες.

«Ως δήμος έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο για την προστασία της δημόσιας υγείας και να συμβάλλουμε στην πρόληψη της εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού του κορωνοϊού. Και το κτίριο όπου στεγάζονται το Α.Τ. και το Τ.Α., που καθημερινά επισκέπτονται πολλοί πολίτες, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την ομπρέλα προστασίας που θέλουμε και πρέπει να διευρύνουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών Κώστας Βασιλειάδης, που ήταν παρών στις εργασίες, «η παρέμβαση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου για την προστασία της δημόσιας υγείας την οποία αποδεχθήκαμε με ικανοποίηση, και τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή του». Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες η κίνηση των πολιτών στο Α.Τ. και το Τ.Α. είναι περιορισμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπως επίσης και η παρουσία των αστυνομικών, καθώς αυτοί είναι διασκορπισμένοι στα όρια του δήμου για την επίβλεψη της τήρησης των περιοριστικών προληπτικών μέτρων.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο δεν έχει καταγραφεί ή βεβαιωθεί κάποια παράβαση των καταστημάτων σχετικά με την τήρηση και εφαρμογή των έκτακτων αυτών προληπτικών μέτρων.