Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο οπαδοί για τον θάνατο του Βούλγαρου

Ενώπιον της β' τακτικής ανακρίτριας οι δύο νεαροί, φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγο πριν τις 11:30 με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ, Τόσκο Μποζατζίσκι. Ο Τόσκο έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή, όταν μετά από οπαδικό επεισόδιο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός Βούλγαρος σε οπαδικό επεισόδιο - Τον παρέσυρε ΙΧ

Οι δύο νεαροί που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και παρέμειναν κρατούμενοι μέχρι σήμερα, θα βρεθούν ενώπιον της β' τακτικής ανακρίτριας.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. Οι διωκόμενες σε βαθμό κακουργήματος πράξεις αφορούν την θανατηφόρα σωματική βλάβη και τη συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ανάμεσα στις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις είναι η συμπλοκή, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Δίωξη για κακουργήματα στους δύο νεαρούς για τον θάνατο του Βούλγαρου

Οι δύο φερόμενοι δράστες, 24 και 26 ετών, ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό υλικό εγκαταστάσεων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του άτυχου άνδρα αποδίδεται σε κακώσεις πυελού κοιλίας που προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου. Κατά την ίδια έκθεση, οι άλλες κακώσεις που εντόπισε η ιατροδικαστής δεν ήταν θανατηφόρες.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον 28χρονο